Hiša, Samostojna

Ljubljana mesto - Vič-Rudnik

725.000 €
  • Transakcija: Prodaja
  • Vrsta nepremičnine: Hiša
  • Tip nepremičnine: Samostojna
  • Velikost (bruto): 260 m2
  • Parcela: 477 m2
  • Zgrajeno: 1926
  • Adaptacija: 1982
  • Stanje: Delno obnovljeno
  • Energetska izkaznica: D
  • Šifra: sg-vila

Prodamo hišo / vila na eni najbolj luksuznih lokacij v Ljubljani in sicer v Trnovem. V eni od nastajajočih in luksuznih stanovanjskih sosesk v Trnovem, ki so bile namenjene za hiše premožnejših meščanov, se je leta 1926 končala gradnja vile. Postavljena je bila po tedaj široko uveljavljeni arhitekturni shemi razporeditve notranjih prostorov, ki je za splošna merila iztekajočih se zgodovinskih slogov že malce vnašala nove usmeritve. Lepo in kakovostno oblikovana in grajena hiša-vila je razpeta, le par minut peš med centrom  Ljubljane in obvoznico.

Notranja razporeditev prostorov kaže, da je izdelava načrta sledila tedaj splošno uveljavljeni tlorisni staro meščanski zasnovi. V kleti je umeščena soba, kot prostor za shranjevanje, vinoteka, pralnica in kurilnica. V pritličju so notranje prostore razčlenili v salon, kuhinjo z jedilnico v povezavi z dnevnim prostorom, spalnico in wc-jem s kopalnico. V nadstropju nad njimi pa so uredili več sob, kopalnico in kuhinjo. Pritličje, nadstropje in podstrešje so med seboj povezali z lesenimi stopnicami, ki so za širino podesta izrinjene iz stranske fasadne ploskve. Na podstrešju je še dodatna sobica, ostali del podstrešja je neizdelan.

Na Vili je bila leta 1982 zamenjana streha in obnovljena fasada, ostalo je v prvotnem stanju a ohranjeno in prirejeno za bivanje študentov. Vila ima za svoj slog tako znani staromeščanski slog visokih stropov, ki prostor osvetli in mu daje občutek veličine.

Samostojna vila meri 260 m2, v treh etažah. Nahaja se na odlični in mirni lokaciji. Pripada ji 477 m2 zemljišča. Zaradi izvrstne lokacije je objekta primeren tudi za rušitev in novo investicijsko gradnjo.  

Lokacija in infrastruktura 
V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura (trgovina, LPP, šola, vrtec, sprehajalne poti, itd.). Okolica, kjer se nahaja hiša nudi veliko možnosti za sprehode in preživljanje prostega časa v naravi. Hiša je le nekaj minut oddaljena od centra mesta in ima hitri dostop do obvoznice.

Parkirno mesto / garaža
Hiša ima garažo in del pred hišo, kjer je možno parkirati več avtomobilov.

Priključki in ogrevanje
Ogrevanje – mestni plin

Dodatno
Vpisano v ZK, brez bremen.

Kontakt

IZ NAŠE PONUDBE ...